Scale-moisture meter MA series


Quick Overview

Scale-moisture meters of MA series are used for weight determination and relative wetness or dry extract of any cohesive or liquid product (except for petroleum derivatives), such as grains, sugar, yeasts, dairy products, meat products, nuts, wood, paper, building materials, cleaning means, and many others.

Description:

Scale-moisture meters of MA series are used for weight determination and relative wetness or dry extract of any cohesive or liquid product (except for petroleum derivatives), such as grains, sugar, yeasts, dairy products, meat products, nuts, wood, paper, building materials, cleaning means, and many others.
   The moisture meter will replace the classical method of moisture determination (a drying chamber + a scale) for you and will reduce time to 5 - 20 minutes depending on the product.
   The program library allows the user to enter up to 22 their own unique drying programs onto the device. For system operation, one just needs to select the name of the proper product rather than enter all the drying parameters every time. Five parameters and results of 22 weight measurements.

Features:

  • Weighing;
  • moisture determination;
  • сompensation of tare weight;
  • 4 drying modes;
  • the LCD-screen shows:
    • - drying temperature;
    • - weight of the material under test;
    • - drying period of time;
    • - drying period; % of moisture after drying.
Модель МА 50/С МА 110/С МА 210/С
Максимальная нагрузка, г 50 110 210
Дискретность взвешивания, г 0,001 0,001 0,001
Минимальная нагрузка, г 0,02 0,02 0,02
Дискретность определения влажности, % 0,01 0,01 0,01
Точность выставления температуры 1 ºС
Диапазон температуры высушивания 50-160 ºС
Максимальная температура сушки до 250 ºС (под заказ)
Время измерения 1 с - 59 с
Максимальное время сушки 1 час 50 мин.
Освещение на дисплее Время сушки - масса (влажность %) - температура сушки
Диаметр одноразовой тарелки Ø 90 мм
Температура эксплуатации от +5 ºС  до +30 ºС

1. Наглядность процесса сушки через окно в корпусе прибора;
2. Простота работы (порядок выполнения измерений);
3. Автоматическое завершение процесса сушки;
4. Автоматический расчет результатов измерений;
5. Вывод результатов на печать;
6. Программирование параметров вывода на печать.

Меню