Переробка вівса, Крупозаводи, купити Переробка вівса в Україні за найкащою ціною | ОЛИС

Переробка вівса

ПЕРЕРОБКА ВІВСА

Ефективна переробка вівса вимагає використання глибоко спеціалізованої технології, яка може бути реалізована промисловим обладнанням. Використання промислового обладнання зумовлює доцільну продуктивність зазначених виробництв як мінімум від 30 т/добу. При цьому вихід готової продукції – крупи не дробленої вівсяної – становить не менше 60%, а її якість задовольняє вимоги до крупи при виробництві пластівців.

Технологія переробки вівса включає такі основні операції: очищення зерна та його фракціонування, лущення та поділ продуктів лущення. Для очищення зерна використовується сито-повітряні та магнітні сепаратори будь-якого типу, а також каменевідбірник, трієр і остюколомач. Фракціонування вівса на дрібну та велику фракції здійснюється у розсійнику. Подальша переробка вівса здійснюється пофракційно. Лущення проводиться в відцентрових лущення, після чого волоски опушення виділяють в пуховідділювачі, а лузгу – в аспіраторах. Суміш лущених і нелущених зерен розділяють у падді-машинах, при цьому нелущені зернівки відправляють на повторне лущення. З метою підвищення виходу готової продукції перед операцією лущення можливе застосування гідротермічної обробки зерна з використанням пропарювання та сушіння. Для цього застосовуються пропарювач безперервного типу та вертикальна парова сушарка.

Використання процесів пропарювання та сушіння вимагає значних витрат теплової енергії, тому у разі включення цих операцій у технологічну схему постачання виробництва парою забезпечується за рахунок спалювання вівсяної лузги.

Крупозаводи від компанії «ОЛИС» – успішне придбання для Вашого бізнесу!

scroll-up-arrow
This site is registered on wpml.org as a development site.