У Васильківці Дніпропетровської області за підтримки «Проекту розвитку зерносховищ і сільськогосподарських кооперативів в Україні» (Канадського кооперативного зернового проекту) кооперативом «Зерновий» і об’єднанням кооперативів «Господар» йдуть роботи з будівництва «Першого кооперативного елеватора».

У кооператив «Зерновий» вже об’єдналися близько 40 невеликих фермерів Дніпропетровської області, розмір земель яких становить від 100 до 500 га. Планується об’єднати в кооператив, що вже діє, мінімум 75 фермерів-зерновиробників, які разом вирощують не менше 60 тис. тонн зернових на площі 15 тис. га і більше.

Керівництвом «Першого кооперативного елеватора» було прийнято рішення використовувати для очищення зерна обладнання компанії «ОЛИС». З початку 2017 року на зерноочисній вежі елеватора йде монтаж 4-х зерноочисних сепараторів «ЛУЧ ЗСО-200» для очищення зерна сільськогосподарських культур від великих, дрібних і легких домішок. Наша машина виконує попередню, первинну і вторинну очистку зерна (сортування, калібрування).