ТЕХНОЛОГІЇ ТА ОБЛАДНАННЯ
ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА

Переробка вівса

Ефективна переробка вівса глибоко спеціалізована і реалізується за допомогою промислового обладнання, що обумовлює доцільну продуктивність зазначених виробництв як мінімум від 30 т/добу для досягнення максимального виходу і якості готової продукції. При цьому вихід готової продукції – крупи вівсяної неподрібненої- становить не менш як 62%.

Технологія переробки в крупу вівса обумовлена особливістю будови його зернівки. Процес переробки передбачає очищення зерна від домішок. Для видалення остюків вівса, які погіршують якість готової продукції, використовується остюколомач МВО-1,5. Також в зерночисному відділенні передбачається калібрування на дві фракції: велику і дрібну. Лущення вівса відбувається у відцентрових лущильниках ударного типу марок ШЦО-1 или ШО-0,5.  Для запобігання забивання подальшого устаткування після лущення волосками опушення використовується пуховідділювач МВО-1,5-01. Наступним етапом переробки є видалення лушпиння і мучки в повітряних сепараторах АСО і виділення готової продукції в падді-машинах "ВЕКТОР" МСО-3х12.

З метою підвищення виходу готової продукції можливе застосування гідротермічної обробки до лущення з використанням пропарювання і сушіння. Для цього застосовуються пропарювач ППШ-ПРО і вертикальна парова сушарка ВПСО. Використання процесів пропарювання і сушіння вимагає значних витрат теплової енергії. Дане виробництво забезпечується парою, отриманою за рахунок спалювання вівсяної лузги.

Меню