ТЕХНОЛОГІЇ ТА ОБЛАДНАННЯ
ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА

Комплектний крупозавод з переробки гречки продуктивністю 60 т / доб

Короткий огляд

   Комплектний крупозавод з переробки зерна гречки продуктивністю 60 т/доб  призначений для вироблення крупи ядриці. Оснащення крупозаводу забезпечує якість крупи – не нижче вимог ДСТУ, вихід крупи – вище прийнятих норм і дозволяє впевнено задовольняти вимоги сучасного ринку. Крупозавод створений за традиційною технологією, що включає гідро-термічну обробку методом пропарювання. Технологія, що пропонується, істотно вдосконалена та доповнена цілим рядом інновацій компанії ОЛИС.

   Призначення:

   Комплектний крупозавод з переробки зерна гречки продуктивністю 60 т/доб  призначений для вироблення крупи ядриці. Оснащення крупозаводу забезпечує якість крупи – не нижче вимог ДСТУ, вихід крупи – вище прийнятих норм і дозволяє впевнено задовольняти вимоги сучасного ринку. Крупозавод створений за традиційною технологією, що включає гідро-термічну обробку методом пропарювання. Технологія, що пропонується, істотно вдосконалена та доповнена цілим рядом інновацій компанії ОЛИС.

   Для розміщення крупозаводу підходить 4-х поверховий будинок з висотою поверхів не менше 3 м і площею кожного поверху не менше 216 м2.  У разі відсутності відповідної будівлі несучу металоконструкцію для розміщення обладнання рекомендується виконати у вигляді каркаса з чотирма рівнями, висотою до 12 м з розмірами 12 м х 18 м у плані та встановити на власних фундаментах. У такому випадку, зовнішні огородження (стіни і дах) доцільно облаштувати на залізобетонних конструкціях і фундаментах, незалежних від металоконструкції, що несе обладнання. Передбачувана висота будівлі – 15 м. Будівельна частина може доповнюватися приміщеннями під кімнату для оператора, цехову лабораторію, склади і т.п.

   У межах виконання індивідуального проекту до крупозаводу можлива прив'язка таких комунікацій, як:

  - Лінія приймання зерна з автотранспорту і попереднього його очищення;
  - Склад розміщення і зберігання оперативного запасу зерна з лінією подачі його на переробку;
  - Вагово-вибійне відділення з можливістю вибою готової продукції як у мішки, так і у дрібну тару;
  - Склад безтарного зберігання лушпиння з лінією подачі у котельну і відвантаження на автотранспорт.   

   Крупозавод працює в автоматичному режимі. Контроль роботи крупозаводу забезпечує оператор з центрального пульта управління.

Фактичний вихід крупи за пропонованою технологією з зерна базисної кондиції ГОСТ 19092 Базисний вихід крупи за діючими нормами
Крупа ядрица - 72% Крупа ядрица - 62% 
Проділ - до 1,5%  Проділ - 5% 

 

 

 

Номінальна продуктивність, т/доб 60
Встановлена потужність, кВт 183,4
Витрата електроенергії на тонну переробленого зерна, кВт/т 55,0
Електропостачання: 3-хфазний змінний струм,
380Вт, 50Гц
Витрата пари, кг/год 1600
Тиск пари, мПа 0,5
Основний внутрішньоцеховий транспорт механічний, пневмотранспорт
Обслуговуючий персонал, осіб 1

 

СКЛАД КРУПОЗАВОДУ

№ п/п Найменування обладнання Кількість, шт.
1 Аспіратор АСО-5,0 4
2 Аспіратор АСО-2.5 5
3 Аспіратор АСО-0,5 8
4 Вентилятор високого тиску ВВТ-5 2
Каміннєвідбірник ОМП-3,0 1
6 Магнітний сепаратор БМПО 11
7 Норія НЗ-5, Н=14м/п 21
8 Оптичний сортувальник ОПТИМА-2  
9 Дозатор ваговий НОРМА-ТМ 2
10 Підігрівач зерна ПЗ-4,5 1
11 Паді-машина "ВЕКТОР" МСО-2х12 1
12 Пропарювач типу А9-БПБ 1
13 Розсів круп'яний РКО-4 4
14 Ситовий сепаратор ЗСО-ЛУЧ-40 2
15 Вальцедековий верстат ВДСО-400 7
16 Верстат вальцедековий ВДМ-200 3
17 Вертикальна сушарка ВПСО-5 1
18 Трієр-ТЦО-700 1
19 Батарейний циклон 4-БЦШ-400 6
20 Циклон розвантажувач У2-БРО 1
21 Транспортер шнековий Ш-160 7
22 Колонка магнітна МК-100 6
23 Живильник шлюзовий Р3-БШП/2 2
24 ВЦ-14-46 №2,5 1
25 ВЦ-14-46 №3,15 2
26 ВЦ-14-46 №4 4
27 ВЦ-14-46 №5 1
28 Компресор 2,2 м³; 10атм 1
29 Матеріалопроводи самопливного транспорту комплект
30 Матеріалопроводи і повітроводи пневмотранспорту комплект
31 Аспіраційні повітроводи комплект
32 Повітроводи стисненого повітря комплект 
33 Системи енергопостачання й автоматики комплект

 

 

1. Найвищі вихід і якість крупи у класі крупозаводів з переробки зерна гречки.
2. Ефективна переробка зерна низьких круп'яних кондицій без зниження якості крупи.
3. Можливість вироблення крупи гречаної без застосування гідро-термічної обробки зерна, тобто «зеленої».
4. Переробка всього потоку зерна без доопрацювання окремо зерна дрібних фракцій.
5. Робота крупозаводу здійснюється в автоматичному режимі.
6. Надійність обладнання забезпечує безперебійну і тривалу експлуатацію крупозаводу.

Меню