ТЕХНОЛОГІЇ ТА ОБЛАДНАННЯ
ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА

Млинзавод шпалерного помелу

Поставити запитання по даній продукції

Короткий огляд

Млинзаводи оббивного помелу призначені для переробки зерна пшениці та жита на борошно оббивне, а також зерна інших культур (овес, ячмінь, кукурудза, гречка) на борошно типу оббивного. Завданням таких млинзаводів є забезпечення борошном хлібозаводів і кондитерських виробництв.


Призначення:

Млинзаводи оббивного помелу призначені для переробки зерна пшениці та жита на борошно оббивне, а також зерна інших культур (овес, ячмінь, кукурудза, гречка) на борошно типу оббивного. Завданням таких млинзаводів є забезпечення борошном хлібозаводів і кондитерських виробництв.

Опис:

Як відомо, через відсутність попиту на сортове житнє борошно у даний час млинзаводи сортового помелу жита практично не експлуатуються. У зв'язку з цим млинзаводи оббивного помелу різних культур нарівні з млинзаводами сортового помелу пшениці становлять основу вітчизняного млинарства. З причини порівняно малої потреби оббивного борошна млинзаводи оббивного помелу значно менш продуктивні і значно менш поширені. Однак, стійкий попит на таку муку все одно вимагає реконструкції існуючих і створення нових виробництв.

Традиційно оббивне борошно виробляли з пшениці та жита. Однак, у даний час переважна більшість млинзаводів оббивного помелу переробляють жито, тому що саме оббивне житнє борошно крім сортового пшеничного входить до складу пшенично-житніх хлібів, що користуються попитом.

Борошно типу оббивного виробляють також із зерна вівса, ячменю, гречки. Особливістю такої переробки є попереднє відділення оболонок зерна і спрямовування на помел не менше 80% лущеного зерна. У такий спосіб, наприклад, виробляється вівсяне борошно для виробництва популярного вівсяного печива. У деяких країнах розвинена культура споживання у складі національних страв борошна типу оббивного з зерна кукурудзи.

Таким чином, млинзаводи оббивного помелу відрізняються між собою не тільки продуктивністю, але й особливостями технології переробки тієї чи іншої культури, що є визначальним чинником при їх створенні. Тому млинзаводи оббивного помелу ми розробляємо тільки за конкретним технічним завданням у межах індивідуальних проектів.

Базисний вихід борошна оббивного і борошна типу оббивного
(зі зерна базисних кондицій):

Культура, що перероблюється Оббивний помел, %
Пшениця 96,0
Жито 95,0
Овес 60,0
Гречка 65,0
Ячмінь 85,0
Кукурудза 95,0

Як відомо, у периферійних частинах зерна знаходиться більшість цінних для організму людини речовин. Оскільки на відміну від сортового борошна оббивне борошно містить не тільки ендосперм, а й подрібнені оболонки, то таке борошно безсумнівно більш корисне для харчування людини. Споживання оббивного борошна сприяє зміцненню здоров'я, особливо профілактиці діабету і серцево-судинних хвороб.

Меню