Обладнання для виробництва круп, купити Обладнання для виробництва круп в Україні за найкащою ціною | ОЛИС

Обладнання для виробництва круп

Асортимент продукції

Крупа – це харчовий продукт, одержаний під час переробки круп’яного зерна, який спроможний забезпечити організм людини найважливішими макро- і мікронутрієнтами. Є одним із ключових компонентів зорового харчування.

В Україні в якості сировини для виробництва круп’яних продуктів використовують такі культури: рис, гречку, просо, кукурудзу, пшеницю, ячмінь, овес, горох. Також можуть вироблятися крупи з сорго, соризу, твердої пшениці (булгур), нуту, сочевиці. Рис, гречку, просо відносять до чисто круп’яних культур, так як їх традиційно перероблюють тільки на крупи, в той час як інші культури використовують для виробництва консервованих продуктів (кукурудзу, горох), харчоконцентратів (кукурудзу), хлібопекарське борошно (пшеницю), пива (ячмінь), комбікормів (ячмінь, овес, кукурудзу, пшеницю, горох).

До круп’яних продуктів відносяться: крупа з цілого ядра (рисова шліфована, гречана ядриця, пшоно шліфоване, вівсяна неподрібнена, ячмінна перлова, горох лущений); подрібнені або подрібнені шліфовані крупи (кукурудзяна шліфована, пшенична, ячмінна ячна); пластівці (ячмінні, гречані, вівсяні «Геркулес» та «Екстра», а також пшоняні, дрібні кукурудзяні); борошно (вівсяне «толокно», кукурудзяне, а також рисове, пшоняне, ячмінне, гречане, горохове).

Цілі крупи поділяються на сорти (рисова шліфована, гречана ядриця, вівсяна неподрібнена, пшоно шліфоване, горох лущений, горох колений), подрібнені – на номери (ячмінна перлова, ячмінна ячна, кукурудзяна шліфована, пшенична).

До побічних продуктів відносять кормову мучку, дрібку кормову, лузгу та зародок (у кукурудзі). Крім того отримають кормові та некормові відходи.

Асортимент круп’яних продуктів ні є стабільним і постійно розширюється в бік створення продуктів швидкого приготування (пластівці, швидкорозварювані крупи) та підвищення ефективності переробки круп’яного зерна у харчові продукти (крупи підвищеної поживної цінності, борошно з подрібнених круп).

Технологічні особливості круп’яного виробництва

Сучасний крупозавод можна поділити на 3 відділення:

Підготовче або зерноочисне – у якому здійснюються технологічні операції очищення зерна від сторонніх домішок, підготовки зерна шляхом вологотеплової обробки, калібрування зерна, дежермінаціі (для кукурудзи), контролю відходів.

Рушальне (лущильне) відділення – у якому безпосередньо здійснюється процес лущення очищеного та підготовленого зерна. В залежності від виду зерна та асортименту круп’яних продуктів можуть бути різні технологічні етапи: лущення, сортування продуктів лущення, подрібнення або різання ядра, шліфування та полірування, сортування продуктів шліфування, контроль крупи. При виробництві пластівців появляються етапи: вологотеплової обробки (зволоження, пропарювання), плющення, сушіння, охолодження та контроль пластівців.

Фасувальне відділення – призначено для фасування крупи у мішки або пакети.

Основний технологічний процес круп’яного виробництва – це лущення, тобто видалення поверхневих оболонок (квіткових, плодових, насіннєвих). Для лущення зерна застосовують різні лущильні машини. В залежності від способу механічної дії робочих органів машини на зерно та виду створюваних ними деформацій на оболонки, лущильники поділяються на три групи, для кожної з яких домінують такі способи лущення:

– стиск і зсув (вальцедековий верстат, вальцьовий верстат з обгумованими вальцями);

– одноразовий чи багаторазовий удар (оббивна машина, відцентровий лущильник);

– інтенсивне стирання оболонок (лущильно-шліфувальні машини).

Для покращення зовнішнього вигляду та засвоюваності крупи проводять її шліфування та полірування, що супроводжується округленням часток та сприяє зменшенню тривалості варіння.

Технологічне обладнання для виробництва крупи

Для реалізації різних технологічних операцій з виробництва борошна наша компанія пропонує наступне обладнання:

Очищення – Зернові сепаратори ПСО, Ситові сепаратори ГОРИЗОНТ-К,Каменевідбирники ОМП, Трієр-куколевідбирник ТЦК, Трієр-вівсюговідбірник ТЦО; Сепаратор повітряний (аспіратор) АСО; Аспіраційна колонка АК, Остюколомач МВО-1,5, Пуховіддільник МВП-1,5, Магнітний сепаратор БМПО

Вологотеплова обробка (пропарювання ) – Пропарювач ППШ-О, Пропарювач А9-БПБ

Сушіння, охолодження – Вертикальна сушарка ВПС-О

Калібрування – Пневмосортувальний стіл СПС, Падді-машина “ВЕКТОР” МСО-3х12

Лущення, шліфування та полірування – Вальцедековий верстат ВДМ-200, ВДСО-400, 600, Відцентровий лущильник ШЦО, Дебрандер КАСКАД, Машини оббивні МБО-3/6; МАО-3/6

Сортування – Розсів круп’яний РКО-4, Просіювач БМ-0,8, БМ-1,2, БМ-2,0

Подрібнення та різання – Подрібнювач ДКМ, Вальцьовий верстат ВСМ, Машина для розколювання гороху МРГ-1,5, Машина для розколювання гороху МКГ-0,8

Плющення – Машина плющильна ППМ-0,5

Сушіння пластівців – Сушарка для пластівців СХО

Контроль пластівців – Просіювач ПХО для пластівців

На сайті представлено опис, технічні характеристики та особливості технологічного обладнання, пропонованого для замовника. Сподіваємося, що дана інформація стане основою при прийнятті Вами рішення для того, щоб обрати наше обладнання.

Якщо є питання – звертайтесь! Проконсультуємо, разом підберемо технологічне обладнання, яке буде найбільш ефективним і корисним для вашого підприємства.

scroll-up-arrow
This site is registered on wpml.org as a development site.