ТЕХНОЛОГІЇ ТА ОБЛАДНАННЯ
ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА

Агрегатний універсальний крупоцех "ОПТИМАТИК-К-07"

Короткий огляд

Агрегатний універсальний крупозавод «ОПТИМАТИК-К-07» призначений для переробки зерна пшениці, ячменю, гороху, кукурудзи і проса в крупи з отриманням пшеничної, ячної, перлової, горохової, кукурудзяної крупи і пшона. Конструкція і оснащення крупозаводу забезпечує вихід і якість крупи не нижче вимог діючих норм, що дозволяє впевнено задовольняти вимоги сучасного ринку.


Призначення:

Агрегатний універсальний крупозавод «ОПТИМАТИК-К-07» призначений для переробки зерна пшениці, ячменю, гороху, кукурудзи і проса в крупи з отриманням пшеничної, ячної, перлової, горохової, кукурудзяної крупи і пшона. Конструкція і оснащення крупозаводу забезпечує вихід і якість крупи не нижче вимог діючих норм, що дозволяє впевнено задовольняти вимоги сучасного ринку.

Агрегатний універсальний крупозавод "ОПТИМАТИК-К-07" поставляється з несучою металоконструкцією, сходами і площадкою обслуговування, бункерами, системою аспірації, системою пневмотранспорту, електричною частиною і автоматикою. Оскільки під час виготовлення крупозавод проходить стадію контрольного складання, то його повне складання та запуск у роботу на місці експлуатації займає не більше трьох днів. При цьому необхідність робіт з різання, зварювання та свердління металу на місці складання повністю виключена.

Крупозавод працює в автоматичному режимі. Контроль роботи крупозаводу забезпечує оператор з центрального пульта управління.

Асортимент, вихід продукції й продуктивність:

(Вихід крупи вказано при відповідноcті її якості не нижче вимог, встановлених ДСТУ.
Зміна виходів крупи в зазначених діапазонах залежить від якості зерна, що переробляється.)

Найменування крупи Фактичний
вихід, %
Вихід за
ДСТУ, %
Продуктивність,
кг/год. (по зерну)
Перлова крупа,
номерна
65-70 45 200
Ячна крупа,
3-х номерна
70-74 65 350
Пшенична шліфована крупа,
номерна
80-85 63 400
Пшенична подрібнена крупа,
3-х номерна
67-73 60 450
Горох шліфований
цілий та колотий
77-82 77 350
Горох шліфований,
колотий
65-70 не передбачено 400
Кукурудзяна крупа *
Кукурудзяне борошно
50-55
12-15
40
12
350
Пшоно шліфоване
сортове**
60-65 60 300

*  - з частковим відокремленням зародка;
** - сорт пшона визначається класом проса, що переробляється.

 

Модель К-07
Встановлена потужність, кВт 16
Середня витрата електроенергії на тонну переробленого зерна, кВт 26
Обслуговуючий персонал, осіб 1
Площа для розміщення й обслуговування обладнання, м2 17
Необхідна висота приміщення, м до 5
Електропостачання 3-х фазний
змінний струм,
380Вт, 50Гц
Габаритні розміри,мм
ширина
довжина
висота

2500
3000
4850
Основний внутрішньоцеховий транспорт пневмостранспорт
Ступінь автоматизації напівавтомат, управління
з центрального пульта


Склад крупоцеха:

№ п/п Назва Кількість, шт
1. Блок лущення і подрібнення, у складі 1
1.1. Магнітна колонка МК-1 2
1.2. Бункер оперативний 1
1.3. Лущильно-шліфовальна машина Каскад-0,4 1
1.3. Подрібнювач ДКМ-0,4 1
2. Блок фракціонування та готової продукції, у складі 1
2.1. Просіювач БМ-0,8 1
2.2. Аспираційна колонка АК-100 3
2.3. Бункер готової продукції 5
2.4. Пристрій вибою 5
3. Система аспірації й пневмотранспорту комплект
4. Електрична частина й автоматика комплект
5. Несучі металоконструкції комплект


Крупоцех може додатково комплектуватися:

№ п/п Назва Кількість, шт
6. Машина для розколювання гороху МКГ-0,8 1
7. Зерноочисний сепаратор БМ-0,4 1
  1. Найвищі вихід і якість крупи у класі універсальних крупозаводів малої продуктивності.
  2. Можливість швидкого налаштування в разі зміни виду зерна або виду крупи, що переробляється.
  3. Базова комплектація може бути доповнена опціями, які значно підвищують можливості переробки (додаткове очищення, розколювання гороху, збагачення крупи і т.п.).
  4. Компактність і низьке електроспоживання, що дозволяє експлуатацію крупозаводу в різних пристосованих приміщеннях.
  5. Робота крупозаводу здійснюється в автоматичному режимі.
  6. Надійність обладнання крупозаводу забезпечує його безперебійну і довгу експлуатацію протягом тривалого терміну роботи.
  7. Ефективна переробка зерна низьких круп'яних кондицій без зниження якості крупи.
  8. Складання і запуск крупозаводу до роботи протягом трьох днів.

Меню