ТЕХНОЛОГІЇ ТА ОБЛАДНАННЯ
ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА

Крупозаводи

Товари, що відповідають вибру відсутні.

Крупа є одним з основних компонентів харчування населення Землі, що зумовило різноманіття її асортименту і наявність великого споживчого ринку. Основною сировиною для виробництва круп є зерно ячменю, пшениці, рису, кукурудзи, вівса, гороху, гречки, проса. Рис, гречку і просо відносять до власне круп'яних культур, тому що з них традиційно виробляють тільки крупу. Інша частина перерахованих культур є основною сировиною для інших виробництв, наприклад, комбікормового, крахмало-патокового, спиртового, пивоварного. Всі перераховані культури відрізняються між собою морфологією, співвідношенням анатомічних частин і хімічним складом. Значною мірою зазначені відмінності зерна різних культур пояснюють різницю в їх структурно-механічні властивості, що визначає особливості технології їх переробки і традиції споживання. Таким чином, крупи з проса, гречки і рису переважно отримують цілими. Крупи з пшениці, ячменю і кукурудзи отримують переважно в подрібненому вигляді. Вироблення гречаної крупи і зернових пластівців в більшості випадків вимагає використання гідро-термічної обробки з використанням пару. Технологія переробки зерна кожної культури в крупу є індивідуальною, що відрізняється від будь-якої іншої. Разом з тим, при переробці пшениці, ячменю, гороху і проса більшість процесів подібні. Часто переробку цих культур об'єднують в одну технологічну лінію - універсальну. У ряді випадків переробку гречки доцільно об'єднати в одну лінію з переробкою проса. Виробництво вівсяних пластівців іноді доцільно доповнити можливістю виробництва пластівців з інших культур. Різноманіття асортименту і особливостей виробництва круп надає величезне поле для вирішення завдань переробки шляхом впровадження агрегатних крупоцехов, комплектних крупозаводів і особливо виробництв, що створюються за індивідуальними проектами.

Крупозаводи від компанії "ОЛИС" – успішне придбання для Вашого бізнесу!

Ми виробляємо:

Меню